CHANTAL GRARD

Sculpturen / Tekeningen


Chantal Grard creëert sculpturen die diep verbonden zijn met oorsprong en groei. Ze zijn uniek en roepen tegelijkertijd een gevoel van vertrouwdheid en vervreemding op. 

Chantal heeft een persoonlijke beeldtaal ontwikkeld die haar visie op het menselijk lichaam en de mensheid weerspiegelt. Deze beeldtaal was al aanwezig bij de start van haar carrière, zelfs in haar figuratieve werk. 

De vormen die ze nu maakt, symboliseren groei, innerlijkheid en ritmische herhaling. Ze vertegenwoordigen een zeldzame, echte vernieuwing in hedendaagse driedimensionale kunst, en blijven een bron van verwondering.  


chantalgrard.be 

JEROEN BROUX

Minimalistische schilderijen


Jeroen Broux omschrijft zichzelf het liefst als beeldend kunstenaar die minimalistische schilderijen maakt. De stijl van de schilderijen ligt in het verlengde van de grafische taal die Jeroen als ontwerper hanteert: het gaat om duidelijke lijnen en grenzen, subtiele vormen die in balans zijn en met elkaar communiceren, en een minimalistisch kleurenpalet dat niet dominant is. Spontane verfstreken contrasteren met harde, gecontroleerde lijnen. De in de werken weergegeven volumes zijn stevig verankerd, perfect uitgebalanceerd en stabiel in de ruimte van het canvas. Ze vertegenwoordigen dus perfect de “CTRL” waar Jeroen naar op zoek was… en gevonden heeft.  ​

 

jeroenbroux.be

KRIS DEMUELENAERE

Sculpturen


Kris maakt abstracte sculpturen waarin hij zoekt naar de boeiende combinatie van massa en spanning, vloeiende bewegingen en scherpe lijnen, een spel van licht en schaduw, abstractie en eenvoud. Zijn doel is om unieke sculpturen te maken waarbij gebruik wordt gemaakt van authentieke en rijke natuurlijke materialen. Zijn vormentaal triggert onze emoties, moedigt ons aan om aan te raken, te bewonderen en dingen vanuit een ander perspectief te zien.


krisdemuelenaere.be 


CHRIS VANDERSCHAEGHE

Schilderijen


In de schilderijen van Chris verschijnen gezichten als vage aanwezigheden in verf.

Een terugkerend thema is het verbergen en onthullen van identiteit.

Elk facet van het gezicht is zeer minutieus en realistisch geschilderd. Waarna de figurativiteit een mysterieuze waas krijgt door een abstracte laag van druppels, tags en rimpels.

De afgebeelde gezichten lijken dan ook in een eigen wereld te leven en zijn vooral dragers van emoties.


chrisvanderschaeghe.com


ELS PLEYSIER

Antropomorphe sculpturen

 

Els is gefascineerd door wat er nog niet is.

Antropomorfe sculpturen worden gemaakt van natuurlijke klei. Voor haar is het een ontdekkingsreis tussen geest en materie.

Beginnen met creëren en niet weten hoe haar wezens vorm zullen krijgen, is een heel fascinerend proces voor haar. De beweging, structuur en kleurschakeringen zorgen voor een mysterieus geheel.

Gezichtsuitdrukkingen worden bewust vermeden en geven de sculpturen iets mysterieus...

Welk gevoel roepen deze wezens bij jou op?


elspleysier.com

JAN BOEX

Houtskooltekeningen


Jan heeft een grote passie voor houtskool. Zijn werken zijn voornamelijk mysterieuze portretten of afbeeldingen van verlaten ruimtes en landschappen. Situaties die je uitnodigen om hun geheimen te ontdekken. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt aan een mysterieuze en donkere clair-obscurstijl.


janboex.com ​​